tirsdag den 24. februar 2009

8-2-2009 To gange Bjørn
Bjørn ankom med en lille popelflyver. Jeg stod sammen med taxichaføren og så den lande. Vi var begge enige om hvem der var Bjørn da passasererne steg ud af flyveren. Det grinede vi lidt over.
Bådpapirne blev let ordnet i lufthavnen. Så gik det ud til båden og et par rompunch. Senere fandt vi et spisested med PIZZA mums mums…
Vi sejlede ned til Bequia. En lille frisk tur. Her lå Espresso, med Torben og Anne Mette, deres gaster Henrik og Tobias.
Vi gik lidt rundt og så byen. Fik lidt ”roti” og købte lidt småting…
Bequia:
Midt om natten, starter en flok hunde med at gø og lave hundeslagsmål. En flok høns er med i koret
Ellers er der stille, næsten ingen biler. Om morgenen stadig hunde og høns. Nu kommer folk langsomt ud. Alle lokale bevæger sig sindigt med langsomme skridt… Nogle sætter sig under træerne. Sidder og kigger på det langsomme liv. Hilser godmorgen til dem som går forbi. Nogle skal på arbejde, andre ikke. En fårehyrde kommer med nogle får i snor, bagved går nogle ”mæende” lam. De bliver sat ind på et lille stykke jord ved siden af vejen. Et par bål bliver tændt i strandkanten. Så der lugter lidt brændt. Senere kommer skolebørnene. De har forskellige uniformer på, efter hvad skole de nu går i. Nogle af børnene bliver taget op af minibusser.
Vi ror ind, siger godmorgen til en ”rastamand”. Han står med en lille pose lime – kun 1,5 logal dollar… vi køber den lille pose lime – year mon.
Trasker igennem byen. Markedet har åbnet, frugt og grøndt. (men nu ved grønthandlerne at jeg kun køber en ting af gangen) I dag ligger der et stort krydstogtskib for anker. Straks bliver priserne sat op. Men man kan stadig ”prutte” lidt om priserne.
Vi er lidt kendte nu så der bliver ikke spurgt om vi skal have taxi mm…
En enkelt øl på en lille bar, kigger på livet. Vi har jo heller ikke travlt.
Ved stranden under et skyggefuldt træ, sidder nogle store kvinder. De griner højt, snakken går. Nogle sidder også og synger ”gospeel”
En mand får nogle dask med en grenkost. Flere grin og høje hyl.
En dag der flyder stille afsted…
Vi starter tidligt, når lige at komme ud, da der kommer kraftige byger. Der er pæn vind, så vi kommer hurtigt ned til Tobago Cays med et lille forsejl. Finder en bøje og plask så snorkler vi ved siden af båden. Der er store (over en halv meter) skildpadder lige ved siden af båden.
I ”dinghy” sejler vi ind til en af de små øer. Her går vi en tur rundt. Der er mange Iguanaer, nogle af
dem sidder i træerne. De flygter når vi kommer for tæt på. Først sidder de og vipper med hoved… pas på, pas på…
Senere sejlede vi ud til det store rev og dykkede.
Næste dag sejlede vi tilbage til Bequia igen. Espresso lå her stadig. Og nogle norske både, vi har mødt før. Om aften er vi en del danske som går ud og spiser sammen.
Det bliver en hyggelig aften…

Ingen kommentarer: