fredag den 6. februar 2009

17-1-2009 Tre gange John
Brian og John fra Sejlforening Enighed skal ankomme med fly. Men Flyet er nogle timer forsinket.
Min taxichafør (Mike) bruger tiden til at køre os ud til et sted, hvor man kan købe alle mulige bil dele. Her finder jeg en gennerator fra en eller anden bil. (der er lidt problemer med den gamle)
Mike har tømmermænd, så han kører ned til en lokal bar, her får vi nogle rompunch.
Lidt senere kommer vi tilbage til lufthavnen. Her venter Brian og John. To forfrosne trætte sejlere, fra vores Sejlforening Enighed. Jeg har været gast på deres både i kapsejlads. En H-båd og L23.
Vi køre tilbage imod Chaguaramas. På vejen stopper Mike ved en anden lille bar. Og vi får et par Rompunch…
I Chaguaramas sejler vi over i ”dinghy” til Imigration. Her får vi ordnet badpapirene.
Brian og John bliver skrevet ind i bådens papirer.
Senere får de hilst på Johnny, Torben og Anne Mette. Det bliver til flere andre danske.
Næste dag kigger jeg til motoren, finder fejlen og vi er klar til at sejle. Det bliver en lille motor tur, ud til Skodtland Bay. De to andre danske både er her. Vi anker op, dejlig nemt når man er tre.
Så skal der bades… Torben og Johnny kommer over, lidt hyggesnak og ankerøl…
Brian, John og jeg går en tur i junglen. Der er fugle og insekter. De grønne blade hænger tæt.
Vi er heldige, pludselig pusler det i et træ. Bladene bliver flyttet og der sidder en abe og glor. Den er nysgerig. Kravler lidt ned, sidder og kigger på os. Derefter forsvinder den.
Brøleaberne høre vi også…
Dagen efter gør vi klar til en nat sejltur, op til Granada ca. 85 sømil. Imigration, customs, indkøb og drikkevare til udførelse. Det bliver en frisk sejltur med små sejl. Også lidt ”rumlemave” man har ikke søben. Vi ankommer til Prickly Bay på Granada. Johnny sejler ind lige foran os. Tre gange plask og vi svømmer rundt i det dejlige varme vand. Efter lidt ankerøl, ror vi i land. Der er en lille strandbar og resturant. Vi går en tur ind til lidt by. Her finder vi et lille lokalt spisested. Nogle folk se tv med USA's president valg. (Det går man meget op i her) John og Brian er nemt nok, Bjørn lidt sværer. Så nu hedder vi alle tre bare John.
Næste dag er vi otte danske, som tager på en bus tur øen rundt.
Der er to nye vi har mødt, Leif og Jette. Jette Kildentoft har været medlem i Sejlforening Enighed. Hun kan huske mange af ”de gamle” medlemmer. Så der bliver meget snak om ”kan du huske dengang” (verden er godtnok lille)
Granada er en smuk grøn ø at køre rundt på. Meget frodig med mange plantager. Bananer, kokus og muskatnød er det vigtigste. Vi kører ud til et smukt vandfald. Derefter en gammel kakao fabrik. Her bliver der fortalt om de forskellige nødder, frugter og planter. De kan bruges som olier, kryderier og mange andre ting. (Der dufter meget specielt her)
På vej mod en muskatnødde fabrik, ser vi nogle fisker trække fyldte fiskenet ind til land. Mange hjælper til, så der er en pludren inden de tunge net er inde på stranden.
Vi får også en rundtur på muskatnødde fabrikken. Der er en fantastisk duft her. Nødden bliver tørret og soteret, før den bliver pakket i sække og sendt til hele verden. Næsten alt fra den kan udnyttes (Noget af skallen bruget til læbestift) Nederst på fabrikken, sidder en flok fnisende og højt snakkende kvinder. De soterer nødderne. De har grønne huer på, men er ellers i deres eget farverige tøj.
Efter at have kigget på ”nødder” spiser vi på en lille meget lokal resturant. I Prickly Bay nåede vi tilbage til ”Happy hour” og live steelband musik.

Ingen kommentarer: