mandag den 29. december 2008

Findes der en Ø, med fire A og C i navnet???
Ja da, Chacachacare… prøv at drikke en rumpunch og sig det.
Vi sejlede afsted forbi nogle smukke grønne øer. Den sidste ø Chacachacare, sejlede vi ind i en stor bugt. Jeg ankrede tæt ved en forfalden landgangsbro. Allan fik problemer med ankeret, det ville ikke side fast.
Det lykkedes tilsidst. Vinden kom over øen og tilbage imod os, så vi lå ikke helt i læ.
Jeg tog en snorkel tur. Der var mange små fisk og lidt koraler. Jeg så også en enkelt skildpadde, stikke hoved op over vandet. Chacachacare er meget grøn, mange ørne, gribe og pelikaner flyver rundt.
Vi tog ”dingyerne” ind til land, for at gå på opdagelse. I junglen skjulte der sig mange faldefærdige huse. Junglen voksede bare igennem husene. I 1924 byggede man et spedalsk hospital, en hel by med en kirke. Der boede flere nonner her. I 1984 blev det hele forladt. Tilbage på øen er to personer som passer fyrtårnet en uge af gangen.
Vi kiggede ind i flere huse. De var meget forfalne. Vi gik forsigtigt ind i den gamle trækirke.
Bagefter over til selve hospitalbygningen. Her stod stadig nogle rustne senge, der var 18 numre på vægen…
Det er mærkeligt at tænke på. De syge som lå her, med net om sengene. 30 grader varme og forskellige junglelyde. Vinduerne stod åbne og bølgeskvulp kunne høres herinde. Nonner og sygeplejsker som plejede de syge. Der var ingen helbreddelse af sygdommen, så patienterne de døde her…
Vi gik vidre rundt, så øens generatorstation og nogle andre huse.
Det mærkelige ved mange af husene, var at det så ud som de lige var forladt…
Der lå jonaler, medicin og andre ting… (Stephen King gå hjem)

Tilbage i båden, lidt mere snorkling. Nyde alle fuglene, nu kom der også papagøjer. Efter et par rumpunch, gik solen ned. Her er meget mørkt, men kraftig morild og ildfluger blinker. Jeg kan skimte et hus ved stranden…
Næste dag tog vi en dingy ind til en anden bugt på øen. Her gik vi en pæn tur op til fyrtånet. Der var udsigt til Venuzuela… Den ene fyrpasser sad på en gynge… han fortalte de var der en uge af gangen. De skulle hente olie til fyrtårnet. De havde forskellige frugter, Mango bananer og andet.
Men han savnede aviser.

Ingen kommentarer: