søndag den 17. juni 2007

17-6-2007 England til Skotland
Vi er nu 4 både som følges ad. Men menneskene i Blyth er så søde og venlige at vi bare ikke kan komme afsted. Vi bliver indviteret på te og kager, der bliver kigget på søkort og jeg får et ”kursus” i tidevandssejlas. Der er lige pub besøg, derefter bliver vi indviteret over i mange af de andre både.
Vi prøver alle mulige drinks og øl. Det er sjovt med alle de forskellige nationaliteter, men vi taler kun Enkelsk. Men når man tilsætter skotsk, hollandsk og dansk får vi et sjovt sprog.
Efter en lang nat, sejler vi afsted imod Lindisfarne. Vores mål er en lille øgruppe som hedder Farne Island. Vi kan kun sejle derind tæt på højvande, når der ikke er ret meget strøm. Strømmen kan blive op til 3-4 knob, det er meget når man sejler ind imellem klipper. Vi ankommer i tæt tåge, så efter at den Hollandske båd har været over og ”kigge” på området, beslutter vi os for at sejle lidt længere. Vi sejler ind bag ved Lindisfarne og smider anker.
Fantastisk....
Vi ligger bag ved en høj klippe. Der er en gammel borg med tåge omkring. Da der er lav vande på 3-4 meter har vi en masse sand øer rundt om os. Der er en ”larm” af tykke sæler, nogle af dem kommer over til bådene og plasker rundt om os. Det er et fugle område, så man sidder bare og kigger. Der bliver pumpet gummibåde op og derefter er der både besøg, med drinks og aften hygge.
Vi beslutter at blive næste dag.
Lindisfarne eller Holy Island et lille ø samfund. Nogle munke beboet øerne i mange år, indtil en bande vikinger (måske danske) overfaldt og plynrede stedet. Der bor stadig munke, de har et smukt gammelt kloster hvor der bliver holdt en del brylluper i en speciel stemning. Der er også en gammel
Borg. Byen er hyggelig med en lille pub. Om aften spiser vi sammen i en af bådene.
Dagen efter sejler mod Eyemouth (det er Skotland) Vi får en tur i tåge, men den letter tæt ved havnen. Man sejler imellem nogle klipper, hvorefter der er en smal havneåbning. Jeg sejler langsomt ind og pludselig er der sæler rund om båden! Motor i frigear, fat i kameraet. Man tror det ikke, men de ligger ved siden af båden og kigger op. Jeg driver forsigtigt hen til broen og får fortalt at det er sæler som bliver fodret og man kan købe fisk til dem.
Eyemounth er en fiskerihavn, der er et lille værft og en lille flod løber igennem havnen. Havnen er meget aktiv.

Ingen kommentarer: