søndag den 20. september 2009

22-8-2009 Hjemtur…
Efter vores lille ”nedtur” fortsatte vi vores sejltur. Nu små otte timer senere. Det gav nogle ændringer i navigationen. Nu blev det mørkt, hvor vi havde regnet med at se sømærker mm. Vi skulle stadig kunne nå til Brunsbuettel, ved første sluse. Vinden var svag, så det blev lidt motorsejlas. Der kom mange fiskerbåde. Men de er nemmere at komme udenom. Fiskerbådene har to net de sænker ned i vandet, på siden af båden. Vi får sovet lidt på skift. Skiftes til at styrer og holde udkig. Bente kender efterhånden ”Chili”. Dagturen bliver i sol og let vind. Vi sejler forbi en masse store fragtskibe, de ligger for anker.
Vi nærmer os Elben, Men tidevandet er ved at vende. Vi sejler kun en-to knob fremad. Så det går meget langsomt. Trætte er vi, så i Cuxhaven stopper vi. Varm mad, bad og så på køjen. Havne fogden fortæller vi skal sejle kl. ti næste morgen. Så har vi strømmen med os. Det kommer til at passe. Vi næsten ”flyver” afsted ned mod slusen, i dejligt vejr. Ved den lille sluse cirkler vi rundt sammen med andre lystbåde. Så kommer der lyssignal til at sejle ind. Vi sejler ind og fortøjer ved en lille flydebro.
Langsomt begynder den store slusedør at lukke. Vandet stiger lidt, og døren i den anden ende åbner sig. For over to år siden, ventede John og jeg på, at de samme døre skulle åbne ud til verden…
Nu bliver Bente og jeg, lukket ind i den lille andedam. Ingen tidevand (næsten) kun lidt strøm. Mange havne hvis der er meget luft. Danmark er et dejligt sejl område:
Vi sejler nu på Kiel kanal. Det er en bred kanal med meget trafik. Også af store fragtskibe. De største venter på, at der ikke kommer nogle modsejlende fragtskibe. Vi små sejler helt ind til siden. Men de store ”suger” vandet væk når de passerer os. Bente sidder ”kækt” oppe på kanten og styrer. ”Jernklodsen” sejler tæt forbi ved siden af. Men der er ikke nogen nervøsitet her da. (det er jo kun en bunke jern).
Om aften kommer vi til Rensburg, der er masse af plads. Havne fogden kalder os hen til en plads. Der er græsplæne, blomster og et lille klubhus. Det minder om en lille koloni have. Der er også nogle som bor i bådene. Bente og jeg går op for at finde en lille resturant. Vi ender i midten af den hyggelige by. Der er nogle udendørs café resturanter. Dejligt øl, pizza og rødvin. Det bliver sent…
Næste dag er vi afligevel lidt tidligt oppe. Vi sejler det sidste stykke af Kiel kanalen. Der bliver en lille frokost pause før vi kommer ind i sidste sluse. Jeg går op på kontoret og betaler for at sejle igennem hele kanalen. Slusen åbner og vi sejler ind i kiel fjorden. Vi finder en havn, her låner vi to cykler. Dejligt at komme ud og cykle lidt. Det bliver ned til byen, lidt shopping og en kebab café…
Dagen efter starter vi tidligt med sidste sejltur mod danmark. Vi har god vind og efter nogle timer, ser vi land. Ærø hvor Bentes søn Lars bor. Vi sejler ind til Marstal. ”Chili” er efter over 10000 sømil nået tilbage til Danmark…
Lars har fundet en resturant til os. Det bliver hyggeligt og bagefter er der folkemusik, på en Irsk pop.
Dagen efter sejler vi mod Lundeborg. Lars er med. Han er en dygtig navigatør og styre sikkert imellem bøjerne. Tæt ved Lundeborg, sætter vi alle nationalitets flag for de lande vi har besøgt.
Bente har sat dem i en lang række. På molen står familie og venner. Dejlig modtagelse. Der er kage, kaffe og øl. Vi sidder ved nogle borde og bænke på molen. Solen skinner og det er hyggeligt at være sammen med de andre.
Bagefter tager Bente og Lars med de andre til Odense. Bente skal begynde på arbejde. Der bliver meget stille i ”Chili” piv piv.
Jeg sejler videre til Lohals. Her når jeg lige at fortøjrer ”Chili”, så lyder det BJØRN…
Og der står Gunnar Høy fra Sejlforeningen Enighed. Der bliver nogle historier og de griller noget lækert marineret kød… mums mums
Lidt rødvin og øl, nu er man da rigtigt kommet til Danmark. Næste dag vil jeg sejle vidre. Men min motor giver ikke noget kølevand…øv
Det viser sig kølevands filteret er stoppet med en vandmand. Det kan jeg ikke lade være med at grine over. Nu har vi sejlet så langt og så en vandmand.
Filteret bliver renset og dagen efter sejler jeg, i en frisk medvind til Vordingborg. Her bliver jeg nogle dage. Jeg skal til en bryllupsfest i Hundested. ”Avalon” sejleren Allan blev gift i kina. Så de holder en bryllupsfest.

Ingen kommentarer: