mandag den 10. august 2009

”Nedtur”
Kl. ca. 10 starter vi den sidste lidt lange havtur til Cuxhaven. I tre/fire meter højvand og medstrøm skal vi sejle igennem en lille rende. Renden er afmærket med røde og grønde bøjer. Vi har ikke noget søkort over det stykke, kun en lille tegning. Vi skiftes til at styre og kigge på tegningen. Jeg laver et par kopper varm suppe… ”Chili” stopper blødt op… uha uha
Jeg kigger op, vi er gået på grund imellem rød og grøn bøje!!!
Vi prøver at bakke, krænge båden. Men strømmen er stærk nu, så det lykkedes ikke rigtigt.
Jeg kalder på VHF, nogle store motorbåde som sejler forbi…
De svare ikke…
Men så kommer den hollandske redningstjeneste ind på radioen. De spørger om vi har brug for hjælp. Det måtte jeg jo indrømme vi har.
En halv times tid senere kommer en hurtig redningsbåd. Den stopper i renden, en mand hopper ned i vandet. Vandet går ham kun til knæene. Og han begynder at gå over til os. Vi ligger nu helt ned på siden…
Han kommer hen til forenden af båden. Tjekker vi er ok og så for vi at vide, at der nok går 6-7 timer før vi kan komme fri igen. Han bære vores anker ud og sætter det ned. Derefter sejler de igen (kommer tilbage senere)
En times tid senere var alt vandet væk. ”Chili” lå ned på siden. Vi gik ned på sandet, der blev skrabet ruer og grønt tang af bunden. Anker med kæde blev også flyttet. Så tager vi lidt mad og en lille ”skæv” sovepause. Senere kommer vandet og redningsbåden tilbage. Vandet stiger hurtigt og redningsbåden træker os det sidste lille stykke ud i den store rende.
Det hele kostede ikke noget… så mange tak til det Hollandske frivilige rednings selskab.

Ingen kommentarer: