lørdag den 8. august 2009

20-7-2009 På kanaler i Holland…
Vi sagde farvel til de svenske venner. Derefter sejlede vi ud mod havet igen. Der var stadig skæv sø fra den kraftige vind. Men vi sejlede i en god vind og medstrøm.
Vi mødte mange fiskekutter på vejen. Om natten ankom vi til Holland Von der Hook. Vi skulle kalde på VHF til trafikkontrollen. De bad os sejle til en bestemt bøje, den var imidlertidig blevet flytte….ups.
Så pludselig var vi ved en ny ø. (-: Trafikkontrollen gav os en ny kurs, og vi fandt bøjen. Herefter diregerede de os tvæs gennem skibstrafikken. Først kom et stort fragtskib fra den ene side, så skulle vi sejle bagom den. Derefter kom der et fragtskib fra den anden side. Den skulle vi lige foran og så var det overstået, py ha…
Vi fortsatte turen og kom til Imjuiden. Her var et lille tivoli. Og vi gjorde ”Chili” klar til kanalsejlas. Af med vingerne til vindmøllen, af med vindror og på med alle finderne. Vi forsatte turen. Igennem en sluse til, lidt kanal sejllas i meget trafik til Sixhaven i Amsterdam. Her fortøjrede vi båden og gik op i byen for at se os omkring. Amsterdam er fyldt med cafèer og coffeshopper. Den er et shoppe meka (for dem der kan lide at shoppe) he he
Der er meget kultur, kunst og musik at opleve. Over alt er der cykler, i mange farver og nogle med blomster på. Sjovt at se så mange, forskellige typer mennesker der cykler.
Vi så Rembrandt museet, vokskabinettet og gik på markede. Lidt kafé og resturanter blev der også tid til (mange forskellige steder) Vi fik også li en kop kaffe på en coffishop (bare for at li nyde stemningen) Folk går ind, viser legitimation og køber noget hash. Nogle låner en stor vandpibe og sidder og ryger indendørs. Gammel ”Bob” musik og en dejlig ro, breder sig med duften af hash.
Sixhaven lystbådehavn bliver fyldt helt op. Havnefogden pakker bådene, så man kan gå tværs over havnen. Det er lidt af et cirkus at sidde og kigge på. Men havnen ligger også lige ved centrum af byen. Mens vi sidder og kigger, kommer der pludselig en båd med norsk flag forbi. Det er ”Kajsa” fra Oslo. Vi vinker og får en snak med dem. De har fået en fin tur over atlanten (heldigvis)
Bente og jeg tøffer afsted igen. Vi skal igennem en sluse, ud til den store kunstige sø midt i holland.
Det går fint, vi er ved at blive øvede i slusningerne. Vi kommer til Enkhuizen midt i søen. En sluse mere og vi er i en hyggelig havn…

Ingen kommentarer: