tirsdag den 16. juni 2009

10-6-2009 På atlanten med ”Herb” i stille og blæst
I Horta blev der brugt meget tid, på at reparerer og gøre bådene klar, til det sidste lange stykke.
Vejret blev studeret og diskuteret. Der ser fint ud til at starte med. Kun meget lidt rødt (kraftig vind)
Det ser ud til der lige er et vindu imellem lavtrykkene.
Vores plan er at sejle næsten nordpå op til 45 grader nord. Derefter mod falmouth i england.
Vi får strømmen (ca. 0,5 knob) med os oppe ved 45 grader nord. Og vestenvinden. Det er medvind.
Vi er en del danske og norske både som sejler tidligt ud. Lidt ude får vi vinden (foran tværs) ca. 10-12 sekundtmeter. ”Chili” banker hårdt i søen. Den ryster hver gang den sejler igennem en bølge. Vi har selfølgelig små sejl på og farten er god. Næste dag kommer vi igennem en lille front, vinden øger kortvarigt og begynder så at falde. Jeg kan ikke rigtig bruge komfuret, båden krænger for meget. Men kiks, frugt og brød er fint. Meget af tiden bruger jeg til at læse eller sove i søkøjen. Allan kalder på Vhf en om aftene. Han lytter til ”Herb” i Canada. ”Herb” prøver at gejde os udenom det værste vind og lavtryk. Vi skal bare nordpå, så er alt fint. Dejligt jeg glæder mig til at vi kan ændre kurs lidt og få slæk på sejlene. Så er det meget mere behageligt at være i båden. Vi mangler kun ca. en dag til det punkt…
Allan og jeg snakker om den ene øl vi skal drikke når vi er der oppe.
Men så får vi en ny melding fra ”Herb”. Vi skal, så hurtigt som muligt, sejle østpå mod La Corouna i spanien. For at undgå et meget kraftigt lavtryk… øv da
Nå, et par dage den vej og så nordpå igen…
Jeg nyder den nye kurs, kan lave mad nu. Det bliver selvfølgelig udnyttet. Laver til to dage.
Det bliver dejligt at kunne sejle nordpå…
Vi får en ny melding fra ”Herb”… Vi må ikke sejle nordpå. Vinden bliver så kraftig at det nu er farligt. Lavtrykket flytter sig alt for lavt, ned hvor vi ligger nu!!!
Vi skal sejle sydpå, så hurtigt som muligt, for kun at få lidt af det…
Vi sejler sydpå (mod Azorene) Gør båden klar til hård vind. Vinden øger og pludselig ligger vi i 42 knobs (ca.21 sekundtmeter) vind. Vi sejler imod vinden med storsejl og et lille forsejl. Roret bliver sat så vi sejler op imod vinden hele tiden (for tæt til vinden) bådene bremser ned og vi ligger ret stille, (ligger undedrejet) flytter os 3-4 knob afligevel. Det er bare at gå på køjen. Som den lille kystkylling, man er. Sove og vente på det er overstået.
Hjemme er Bente godt orienteret om vores rute. Hun får også en lille e-mail. Men på de dejlige e-mail jeg får fra hende, kan jeg fornemme hvor nervøs hun er. (det tænker jeg meget på)
Vinden løjer, Allans vindror er gået istykker i svejsningen. Et stålbeslag til mit vindmølle stativ også. Der er en del andre småting. Vi er kun ca 300 sømil fra Sao Miguel (Azorene) men det er godt at komme derned og få repareret igen.
Vi får en ny melding fra ”Herb” først et nyt lavtryk (ca. 30 knobs vind) og så modvind…
Øv da… Snark om brok, fordi vejret ikke lige er som vi kan lide det.
Men stadig ser vi delfiner. Vi kommer også forbi en stor flok hvaler. Deres ”blås” kan ses kraftigt. Der er også mange havfugle. Man glæder sig over alle de små ting.
Efter tre ca. dage når vi ned til Azorene igen. Vi sejler ind i halvmørke. Men torben og Annemette, besætning tager imod os. Vi er dødtrætte og godt ømme i kroppen. Men det bliver til en hurtig drink…

Ingen kommentarer: