lørdag den 16. februar 2008

26. januar 2008
Gaster fra Danmark...... Jeg har bestilt en taxa til lufthavnen. Den kommer ca. en halv time for sent. Det er ganske normalt her. Vi kalder det T.T.-tid (Trinidad og Tobago tid). Chaufføren stopper undervejs for at købe nogle øl. Derefter snegler vi os ud til lufthavnen. Vi lytter til noget Soca musik undervejs. I lufthavnen står to blege gaster. Grylle og Bjørn B.. Tilbage i Chaguaramas bliver vi inviteret på sundowner (det er noget man drikker) hos svenske Fred.
De næste dage gik med at lave båd, tage ind til Port of Spain, møde nogle af de andre sejlere og akklimatisere sig til langturssejlernes ”stressede” liv. Vi var udeog spise et par gange. Båden kom i vandet (endelig) og dagen efter sejlede vi ud til Scotland Bay. Det er en smuk ankerplads. Vi kan høre brøleaber og de kan larme meget. Vi roede ind til en lille bro, her lagde vi dinghyen og snorklede rundt. Der er små fisk og Grylle opdagede en stor rokke. Bagefter gik vi på ekspedition i regnskoven. Her er store træer og blade. Nogle af dem ligner bananblade med sjove mønstre. Dagen efter sejlede vi tilbage til Chaguaramas, for at udklarere og købe lidt ind. Vi sejler en natsejlads op til Grenada. I starten ser vi nogle sorte delfiner. Senere er der olieplatforme og en stor flok delfiner får morilden til at lyse omkring deres krop. Der er også morild omkring båden. Vi ankom til St. Georges. Det er en smuk lagune midt i byen. En stor fisk sprang meget provokerende højt op i luften.
Dagen efter ser vi meget af øen. Vi kører med taxabus rundt. Husene står på beton pæle og de er meget farverige. Her er forskellige træer med mango, kokos, bananer og mange andre frugter. Her er stadig mange spor efter sidste orkan i 2004. Træer som er væltede og ødelagte huse. Vi kommer til en gammel nedlagt kakaofabrik. Her fortæller en sød dame om forskellige krydderier og frugter. Duften er fantastisk. Her er kalabas som kan bruges til musik. Muskatnødder, kaffe og mange andre krydderier. Bagefter kører vi igennem nogle plantager, op til en regnskov med en smuk sø. Her sidder nogle Mona aber. En af dem er så fræk, at den får klikket på fotoapparatet og taget et billede. Bagefter kører vi ud til et vandfald. Vi bader og vandet falder ned over os. Det føles lidt hårdt. Tilbag købte Grylle og Bjørn B. sailfisk og brødfrugter. Grylle lavede brødgrugterne til chips. Bjørn B. Steget sailfisken. En spændende Carib mad.
Tidligt næste morgen krydsede vi op mod Union Island. Den lille tur tog lang...... tid. På vejen kom vi meget tæt på en stor havskilpadde. Den blev forskrækket og dykkede utilfreds. Vi ankrede op sent ved Union Island. Tiden på Union Island gik med at bade fra Chili. Gå tur i og omkring den lille by. Dykke, drive imellem kokospalmerne og ikke lave så meget. Bjørn B. Besluttede at flyve hjem herfra. Det giver os noget ekstra tid på denne smukke ø. Vi ligger ved siden af den lille landingsbane. Her kommer små tomotoret fly. Lørdag eftermiddag gik vi over til den lille lufthavn. Vi så den lille flyver lande. Bjørn B. gik ombord og startede sin lange tur mod danmark.
2. januar 2008
På land..... Den 2. januar kom båden på land. Motoren skal laves. Jeg fik hjælp af Torben, til at hejse motoren ned. Mekanikerne havde ikke tid til at arbejde på den. Så jeg prøver selv. Flere sejlere hjælper mig. David, en tidligere mekaniker, er en fremragende lærer. Vi har flere hyggestunder sammen. En øl her, et tip der. Jeg prøver mig frem og lærer af mine fejl.
Efter et par dage kommer Michelle ned og bor i båden. Michelle venter på sin kæreste Johan, som er på vej over Atlanten i en Vega sejlbåd. Michelle hjælper med at lave noget på båden, og hun laver fantastisk god Trinidad mad. Nogle gange er der klassisk violin efter maden. Det er smukt sådan en Trinidad aften. Reservedelene til motoren bliver bestilt fra Tyskland. På grund af flere misforståelser og forkerte pakkenumre, så tager det næsten fire uger at få delene. Da delene endelig ankommer er der mange som hjælper med at samle motoren igen. Det er en fantastisk lyd at hører motoren blive startet op nede på jorden. Bagefter bliver den lyftet op i båden og monteret igen. Nu er båden endelig klar til at komme i vandet igen.

lørdag den 9. februar 2008

1 Januar 2008
Chagauramas...
Kort beskrevet er Chaguramas et område med alt (næsten) til både. Trinidad ligger udenfor orkan området. Mange bådejere sejler deres både herned for at få dem på land i orkan sæsonen. Jeg overvejer at gøre det samme i år. Så har jeg muligheden for at sejle op i caribien næste år igen...
Her er mulighed for alle reperationer. Mast, motor og andet. Man kan også købe forskellige båddele.
Her er mange resturanger og barer, som skiftes til at have live musik. Her er supermarkeder, internetcafeer og hoteller med svømmepøl. Hele området er hegnet ind med pigtråd og der er mange vagter, som går rundt mellem bådene. Man kan let blive hængende inde i bådeområdet.
Julen nærmer sig... Jeg bliver inviteret over på en stor finsk sejlbåd. Her er kun finner, men det er meget hyggeligt. Der er hjemmebagte kager og rum-punch.
Nytår bliver fejret sammen med mange danske ”både”. Vi griller og senere springer vi i svømmepølen. Besætningen fra et Maersk skib kommer over og fejrer nytår sammen med os. Vi bliver inviteret over og se Maersk skibet. Et par dage efter går vi over til skibet. Skibet er et supply-skib til olieplatforme. Skibet sejler med forskellige ting til platformen. Det har store tanke til vand, cement og andet. Vi bliver vist rundt på skibet af flere besætnings medlemmer. Kaptajn Jens, fortæller os om broen. Skibets radar, styring af skibet og meget andet. Skibet kan sejle sidelæns! Det har fire hovedmotorer og to bovpropeller. Men mest interessant er, en motor som kan sænkes lodret ned. Motoren kan drejes rundt. Skibet kan så ligge stille ved en olieplatform. Vi ser også de store motoren og maskinrummet. De fleste reparationer og grej, bliver lavet ombord. Det er en meget alsidig besætning som er ombord på skibet. Bagefter kommer vi ned til det hyggelige opholdsrum. Vi får danske avis nyheder. Og spiser sammen med besætningen. Besætningen er fra Danmark, Færøerne og Trinidad. De danske og færøske er ude i 7 uger og hjemme i 7 uger. Nogle gange er ægtefællen med ude på skibet.
Tak til besætningen på Maersk Puncher. Det var en stor oplevelse at møde jer.